Twilight analyse del 5

Twilight analyse del 5

twilight analyse

I denne Twilight analyse del 5 kan du læse om temaerne som filmene, vampyren og Twilight som en genre. Har du læst Twilight analyse del 1, Twilight analyse del 2, Twilight analyse del 3 eller Twilight analyse del 4? Alle analyserne er skrevet af M.H fra Århus Akademi, og vi har været så heldige at få lov til at dele dem på hjemmesiden.

Twilight temaer

Filmene

Jeg vil tage udgangspunkt i skuespillerne bag de berømte karakterer fra twilight filmene, da det er min overbevisning, at de spiller en vigtig rolle i forhold til det at kunne besvare min diskussion.

Publikum vil nok kende Robert Pattinson som vampyren fra Twilight-serien nemlig Edward Cullen. Det at skulle påtage sig en rolle som Edward Cullen, ville nok aldrig have været nogen nem udfordring for nogen skuespiller. Det må være vanskeligt at spille en person, som er så tæt på en perfektion af enhver piges drøm. Smuk og ikke menneskelig burde næsten være umuligt. Alligevel lykkes det Pattinson at bringe dybde i figuren. Robert spiller selv musik, læser litteratur og er en følelsesladet person, derfor passede han så godt ind i rollen som Edward Cullen. Dette manglede bøgerne måske. Pattinson tog så godt imod rollen som Edward, at han virkelig fik hadet til sig selv og sit indre monster til at fremstå endnu tydligere på film end i bøgerne. Dette får ham til at fremstå mindre perfekt end Bella Swans udlægning af ham.

Derudover gør det selvfølgelig heller ikke noget, at Robert Pattinson i forvejen er høj, flot og mystisk, med en snært af mørke over sig. Hans hår og færdigheder ved klaveret eller på guitaren har smeltet flere millioner kvindehjerter i hele verden. Robert Pattinson i forening med Edward Cullen er svaret på alle pigers drømmefyr. Hans person fremtræder så ægte og sexet og let at elske for alle kvinder. Samtidig er han beskidt og ”badboy” agtig med vildt hår og buskede øjenbryn. Plus hans britiske accent, giver ham alt en kvinde ønsker. Robert Pattinson drager stor omsorg for mennesker omkring sig og er så ydmyg, at han aldrig kunne drømme om at tage opmærksomhed fra andre. Dette gør ham ikke kun til et potentielt kæresteoffer, men også til en person man gerne så som ens bedste ven.

Perfektion frem for alt fremhæves i alle Twilight bøgerne, og fans har kunnet fantasere om, hvordan disse ”guder” mon så ud i virkeligheden. Alligevel mener jeg, at bøgerne fik et løft, da instruktøren satte ansigter på. Nu kan vi læsere identificere os med vores elskede personer fra romanerne.

Vampyren

Vampyren har igennem hele historien haft det rygte at han er et monster, men ikke kun et monster men det ultimative seksuelle monster. De bevæger sig sjældent rundt, med mindre det er nat, eller der er skygge. Deres figur er mør og mystiske, den er ”the bad boy”, den forbudte lyst. De har altid forført deres ofre med deres hypnotiserende øjne eller deres utrolige og blændende skønhed De vil altid tørste efter mennesket livsnærende blod, hvilket gør os menneskelige. Vampyren har to måder at nedlægge sit bytte på, enten igennem en forførende proces over længere tid, eller med en hurtig og aggressiv handling. Men det ene eller andet, skal vampyren nedlægge sit offer, for selv at overleve. Halsen er følsom og et seksuelt punkt. Vampyren holder hele vores eksistens i sine hænder, vampyren har igen to muligheder, enten kan den tage livet fra os, eller overrække udødeligheden. Det øjeblik imellem liv og død, mellem sult og lyst, giver et kraftigt seksuelt image.

Men vampyren i Twilight følger ikke de traditionelle vampyr love, som hugtænder, tåler ikke solen, afskyer kors og hvidløg. De har fået en meget større menneskelig inspireret tilgang af Stephenie Meyer. Men Twilight vampyren kan stadig blænde og forføre mennesker med dens blændende skønhed, de sover aldrig, er umenneskeligt stærke og hurtige, de lever kun af blod og har ikke brug for andet for at overleve. Men der hvor Cullen familien adskiller sig mest fra den traditionelle vampyr er, at de lever af dyreblod også kaldet en vampyr vegetar. Selvom det første som optager Edward ved Bella er hendes stilhed, har Edward stadig et vampyr instinkt, som er han trang og lyst efter blod. Lige præcis Bella, vækker den kontrollerende lyst efter blod i Edward. Der er ingen anden forklaring på hvorfor, andet end at det er en biologisk reaktion og ikke en kortvarig lyst. Det er nærmere en lov for ham, at han skal forføre og ende Bellas liv. Det bliver en kamp for ham, at beholde det sidste menneskelige del af ham og bliver nødsaget til at fornægte hele hans væsen, i mod at dræbe Bella. Han har i nu i over 70 år, holdt trangen til menneske blod nede, men kun et kort lugt af Bellas blod var nok til at vække monsteret i ham.

Twilight seriens genre

Twilight-seren har mange aspekter fra flere forskellige genre: Kærlighed, fantasi og action. I det store perspektiv, ville man normalt kalde det for fantasi, da det er en opdigtet verden. Men igennem hele serien, oplever man kærligheden imellem Edward Cullen, Bella Swan og ikke mindst Jacobs kærlighed til Bella. I alle bøgerne støder man på action undervejs, kampen mellem vampyrerne og varulvene og det sidste opgør med Vultura, hvor vampyrer fra hele verden, sammen med varulvene bekæmper dem.  Twilight høre til under fantasi-genren, men ville lige ledes have hørt hjemme under kærligheds-genren. Man kan dele serien op med hovedgenren Fantasi, med kærligheds-genren, som en stor undre genre og til sidste med action, som sidste vigtige del. Hvis man skulle give Twilight-serien sin helt egen genre ville den stå under ”moderne vampyr romaner” på biblioteket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.