Twilight analyse del 3

Twilight analyse del 3

twilight cover

I denne tredje del af Twilight analysen fra SSO’en skrevet M.H kigger vi på Twilight Sagaen opsummeret meget kort. Jeg har hørt at det faktisk er utroligt svært at fortælle hvad Twilight bøgerne går ud på når man skal gøre det ganske kort.

Har du læst Twilight analyse del 1 eller Twilight analyse del 2?

Twilight bøgerne opsummeret

I den første Twilight bog møder Bella Edward, fordi han redder hendes liv, i et frontalsammenstød med en bil. På trods af at Edward er en vampyr, indleder parret et dybt og stærkt forhold til hinanden. Edward kæmper dog med sin svaghed overfor hendes blod, og hans besættelse af at holde hende væk fra fare. I bog to, New Moon, kommer parret ud for et uheld, hvor Bellas liv kommer i fare på grund af den risiko, der er ved et forhold med en vampyr. Edward forlader Bella og forsikrer hende om, at hun aldrig vil se ham igen. De følgende seks måneder lever Bella i en zombi – tilstand, indtil hun en dag støder på familievennen Jacob Black. Jacob og Bella bliver bedste venner, selvom hun endnu ikke ved, at han er en varulv. Der går dog ikke længe, inden Jacob begynder at udvikle følelser for hende. På grund af Edwards fravær forsøger Bella at holde sig i liver ved at gøre drastiske og farlige ting. Ved en misforståelse hører Edward, at Bella er død og beslutter derfor at tage sit eget liv. Bella når dog at komme ham til undsætning, selv om Jacob fraråder dette.

I den efterfølgende bog Eclipse forsøger Bella at få Jacob Black og Edward Cullen til at enes med hinanden, for at de begge kan være til stede i hendes liv. Der går ikke længe, inden en ny fjende truer, og ulvene og vampyrerne er nødsaget til at slå sig sammen for at kunne beskytte den person, de elsker mest, nemlig Bella.

I den sidste og afsluttende bog Breaking Dawn gifter Bella og Edward sig. Et ægteskab med fatale følger. Jacob sværger aldrig at ville tale med hende igen. Efter parrets bryllupsrejse sker det umulige, at Bella bliver gravid. Efter en dødsoplevelse bliver Bella forvandlet til en vampyr af Edward og når at føde Renesmeé. På grund af Renesmeé overtræder parret en af de mest højthævede vampyrlove, der findes: Ingen udødelige børn. Vampyreliten Volturi kommer for at slå barnet ihjel og ved hjælp af held og Bellas nyerhvervede evne til at lave et psykisk skjold besejres Volturi uden egentlig kamp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Twilight analyse del 3

  1. Natasja skriver:

    Det var kort!
    Men godt!

  2. Pingback: En Twilight analyse del 4 - Personkarakteristik af Twilight figurerne | Twilight Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.