Stephenie Meyer

Forfatterinde Stephenie Meyer – Twilight sagaen

Stephenie Meyer Twilight

Stephenie Meyer er født den 24 december i 1973. Hun er en amerikansk forfatterinde og er mest kendt for hendes romantiske vampyr serie Twilight sagaen: Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn, The short Second life of Bree Tanner og Midnight Sun.

Twilight sagaen har opnået stor popularitet i hele verden og har solgt mere end 100 millioner eksemplarer med 37 forskellige oversættelser. Udover Twilight sagaen så har Stephenie Meyer også skrevet den populære science-fiction novelle The Host.

Stephenie Meyer sælger som ingen anden.

Stephenie Meyer var den mest sælgende forfatter i 2008 og 2009 med over 29 millioner solgte eksemplarer alene i 2008 og 26 millioner i 2009.
I 2008 fik Stephenie Meyer en fornem placering som nr. 49 på Time Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

Stephenie Meyers personlige liv.

Stephenie Meyer er født i Hartford, Connecticut, af forældrene Stephen og Candy Morgan. Hun voksede op i Phoenix, Arizona med fem andre søskende: Seth, Emily, Jacob, Paul og Heidi hvis navne allesammen optræder i Twilight sagaen. Stephenie Meyer læste på Brigham Youth University i Provo, Utah hvor hun læste færdig og fik en Bachelor i Engelsk Litteratur i 1997. Stephenie Meyer blev gift i 1994 med Chrstiaan i en alder af 21 og fik tre børn Gabe, Seth, og Eli.

Stephenie Meyer og Twilight sagaen.

Stephenie Meyer fortæller, at hendes Twilight ide kom til hende i en drøm den 2. juni 2003. Drømmen var om en menneske pige og en vampyr i en grøn og frodig skov. Disse to var dybt forelskede, men kunne ikke være sammen fordi vampyren samtidig tørstede efter hendes blod. Ud fra denne drøm begyndte Stephenie Meyer, at udarbejde scenen som svarer til kapitel 13 i Twilight og i løbet af de tre efterfølgende måneder, havde hun skrevet Twilight færdig.
Stephenie Meyer har udtalt, at Twilight kun var skrevet for hendes egen fornøjelse men efter at hendes søster læste den igennem, overtalte hun Stephenie til at kontakte forskellige bogforlag. Ud af 15 forlag fik hun 9 afslag, 5 svarede aldrig igen og 1 enkel var positiv. I november underskrev Meyer en kontrakt på $750,000.

Efter Twilights succes i 2005 skrev Stephenie Meyer New Moon i 2006, Eclipse 2007 og Breaking Dawn i 2008. Alle bøgerne blev meget populære og slog J.K Rowlings (forfatterinden bag Harry Potter) rekorder mange steder.