Skal du se Twilight på Netflix i 4K på din computer?

Det er er normalt i dag, at det meste vi ser er i high definition det vil sige at det er i 720p eller 1080p. Selvom du ikke kender meget til det tekniske, så er det vi taler om hvor ”grynet” skærmen er. Ved at afspille i 1080p er der betydeligere pænere kanter end normal DVD-kvalitet som er 480p.

Hvad er 4K?
Det er den bedste opløsning der er på markedet lige nu, så hvis du er team-edward eller team-jacob og vil se dem stå endnu skarpere, så er 4K svaret. 
4K er kendt som UHD (Ultra-High Definition), det er en opløsning til PC og TV skærme. 4K har mindst 4 gange så mange pixel som 1080p, som er kendt som Full HD. Hvis du ikke er til alt det så tekniske, så vil 4K give din skærm langt bedre og mere præcise farver og derudover også meget bedre billedhastighed.

4K skærm skal bestå af mindst 3.840 pixels (horisontalt) x 2.160 pixels (vertikalt) som oplæsning. Den horisontale, kan dog gå over 4000 pixels. Dette betyder at det er toppen af poppen når det kommer til digitale opløsninger. Ligesom Fuld HD blev kaldt 1080, så skulle 4k kaldes for 2160p.

Twilight på Netflix
Selvom du har Twiligt-sagaen i blueray på DVD, så kan det være pænere at se serien på Netflix, hvis du har det rette udstyr.
Men selvom du har en tv-skærm der kan afspille 4K, så skal der mere til end bare at slutte ens bærbar til tv’et og åbne for Netflix. Netflix har nemlig sagt at det kun er computere med 7. generation af Intel Core processorer. Den type processor bliver også kaldt for ”Kaby Lake”, og det er faktisk svært at finde en bærbar der både har 4K skærm og denne processor.

Hvis du alligevel streamer dine Netflix film og serier op på dit 4K tv, så er der flere forskellige bærbare og stationære computere, som har Kaby Lake processorer. Hvis du skal lede efter sådan en bærbar så er det en god idé at kigge på gamer bærbar, da de ofte bliver moderniseret hurtigst på grund af de hurtigt voksende spillekrav fra udviklerne.

Udover kravet til processoren, så anbefaler Netflix også at du har minimum 25Mbit forbindelse, hvis du skal se 4k serier.

Hvis du har 4K tv, så kan du selvfølgelig også hente appen på tv’et og se derfra, men du skal bare være opmærksom på at de fleste 4K titler kan kun afspilles, hvis du har et større abonnement.

Krav til dit TV
Der er faktisk mange tv, som er lavet til 4K, men som ikke kan afspille 4K film. Det vi mener er at der fines to måde man kan se 4K materiale på, 4K-streaming eller 4K-afspilning, men der er en stor forskel på de to.
4K-streaming er streaming fra internettet. 4K-afspilning er der kun få udbydere af, det er eksempelvis Netflix og Sony. Det man skal være opmærksom på er at Netflix har valgt en komprimeringsstandard der hedder H.265 eller HEVC. Blue-Ray film i dag bruger H.264 komprimeringsstandard. H.265 er nødvendig, nemlig for at kunne sende 4K-materiale.
Men problemet er mange 4K fjernsyn på markedet i dag, ikke understøtter HEVC.

Brug derfor tid på at finde det rigtige tv for at kunne se Edward i 4K på dit tv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.