Jacob Black: Bedre kæreste end Edward Cullen

Læs hvorfor Jacob Black er en bedre kæreste end Edward Cullen

Edward Cullen Jacob Black

Valget mellem Jacob og Edward kan til tider være svært men….

Alle Twilight fans har et standpunkt. Man kan ikke være både Team Edward og Team Jacob. Selvom de fleste fans elsker dem begge, så løber Bella Swan både med Jacob Black og Edward Cullen igennem hele Stephanie Meyers Twilight Saga. Bella bønfalder dem begge to om at hun ikke kan give en af dem op. Men i virkeligheden, hvis Bella havde en smule fornuft ville hun se, at Jacob Black ville være en meget bedre kæreste end Edward Cullen. Her er grundene!

Bedre kærester forstår at de ikke kontrollerer dig.

Igennem Twilight Sagaen prøver Edward Cullen konstant at træffe beslutninger for Bella. Han fortæller hende at hun skal gå ud med hendes venner, han fortæller hende at hun skal til skolens ball, han fortæller hende at hun ikke må se Jacob Black! Når Bella forsøger at protestere og fortæller ham at hun vil træffe hendes egne beslutninger, så svarer Edward hende med: “Jeg stopper dig”. Dette kan på ingen måde være sundt for Bella eller andre piger/kvinder i et forhold og det kan på ingen måde betragtes som sødt, som så mange udtrykker. I modsætning til Edward så udtrykker Jacob også at Bella ikke må se Edward, men han tvinger hende ikke til noget. Det er hendes egen beslutning og han ved, at han ikke kan stoppe hende. Derfor lader han naturligvis være. Det eneste Jacob Black ønsker er, at Bella lytter til hvad han har at sige og intet andet. Jacob har forstået, at gode kærester tillader deres kæreste at træffe deres egne beslutninger.


Bedre kærester kan dele oplevelser og livserfaringer med dig.

Jacob Black og Bella Swan har kun få år imellem sig. De har delt mange livserfaringer, da de er nogenlunde samme alder og kommer fra det samme sociale miljø. Edward Cullen er omkring 80 år ældre end Bella. Han har været igennem I og II Verdenskrig. Han har oplevet Den Store Depression på første række. Hvordan kan han overhoved opleve livet på samme følelsesniveau  som Bella? Simpelt nok: han kan ikke!
En bedre kæreste laver ting sammen med dig og ikke for dig. Den eneste måde hvorpå Edward Cullen og Bella Swan kunne være på samme niveau er, hvis han forvandler hende til en vampyr og så lader hende være uden ham i 80 år. På denne måde kan hun få sine egne erfaringer om livet og se hvordan ting fungerer.

Du burde føle dig ligeværdig i forhold til din kæreste.

Bella Swan insisterer flere gange i løbet af Twilight Sagaen, at Edward Cullen er hende overlegen på alle måder – det har hun naturligvis ret i. Hun mener at hun ikke fortjener ham. Hun føler tilgængæld, at hun er helt komfortable i Jacobs selskab og hun nyder at tilbringe tid med Jacob Blacks familie.En bedre kæreste bringer dig ikke i fare.

Mens både Jacob og Edward forsøger at holde Bella i sikkerhed, må man indrømme at hvis hun aldrig havde været sammen med Edward så ville hun have været udenfor fare. Der kan argumenteres for at Edward livserfaringer hjælper ham til at beskytte hende – men hun har stadig brug for mindre beskyttelse hos Jacob. Den eneste fare Jacob kan udsætte Bella er hvis han mister kontrollen i sin ulveform. Dette kan han dog lære at kontrollere med alderen!

Med Edward fryger Bella at han kan miste kontrollen og slå hende ihjel; eller en af hendes familiemedlemmer. Eller at en anden vampyr vil falde for hendes duft lige som vampyren James gjorde. Volturi kan bestemt også nævnes. Uanset hvad er hun i bedre sikkerhed hos Jacob Black!

Der er flere fordele ved en bedre kæreste.

Fordelene når Bella dater Edward: Han er kold. Bella hader kulde. Han trækker hende væk fra hendes familie og de få venner hun har. Hun kommer aldrig til at kunne leve i Arizona eller andre solrige steder som hun elskede. Hun bliver nød til at lade som om hun er et menneske og aldrig have et permanent hjem. Hun kommer til at se alle dø, som hun kender og holder af.

Fordele hvis Bella datede Jacob: Ingen udødelighed og et normalt liv.

Bedre kæreste: Jacob Black

Læs en af de andre artikler!

Edward Cullen guide til din kæreste

Derfor skal DU læse Twilight

Derfor elsker du Edward Cullen

Edward Cullen: Dårlig kæreste

Hvorfor er du besat af Edward og Bella?

Twilight og filosofi

Er Edward Cullen en person?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

21 Responses to Jacob Black: Bedre kæreste end Edward Cullen

 1. love twilight saga skriver:

  hej elskertwilight
  det er ikke rigtigt det du skrier, jacob er ikke ligesom edward
  edward vil bestemme hvad hun må og ikke må. ja jacob kan godt blive sur med han gør hende ikke noget han holder meget af bella. jacob går ind da imod sin familie for at forsvar bella,edward har det også med at ike fortælle nogle ting til bella og sådan er jacob ikke. og desuden jacob er helt klart lækkerst

 2. a skriver:

  teksten har ret. Jacob er det naturlige valg for hende. DEt siger hun og erkender hun også i bogen… men som der også står: Kærlighed strider imod alt fornuft

 3. Karin skriver:

  Bella vælger selv heldigvis er der ingen andre der vælger for hende. Hun har valgt den helt rigtige. Ingen i fam. Edward taber aldrig besindelsen ikke engang et splitsekund… ulvene har ikke lært selvkontrol som Edward og fam. Cullins har. At hun har valgt med sit hjerte gør hendes valg til det helt rigtige for hende. Det er jo hendes liv. Bella har fortjent at leve som en dronning som hun kommer til at gøre hos Cullins ikke som en der konstant skal være bange for at Jakob mister besindelsen.
  Ja hun siger : det naturlige valg, ikke kærlighedens valg… hendes livs kærlighed er Edward. Derfor har hun valgt rigtigt. Ingen skal leve i et forhold hvor der ikke er stor kærlighed og ingen skal leve i frygt for sin partner.
  Jakob prøver at være sød ved hende men flere gange viser han at man ikke kan stole på ham. Bliver han vred er det om at komme væk…

 4. Karin skriver:

  Cecilie jeg er helt enig med dig. Henni ja helt enig. Godt at se der er andre end mig, der sætter kærligheden højst. Edward er hendes valg… og tydeligt hendes store kærlighed…

 5. Pingback: Danske kvinder i alderen 25-45 er besatte af Twilight fænomenet | Twilight Danmark

 6. becca-rebecca skriver:

  Jacob er det bedste valg for Bella……men på et tidspunkt får Jacob prening og så havner hun som Leah!
  så Edward er den eneste ene for Bellas vedkomne

 7. Fabedulle skriver:

  Jeg giver elskertwiligth helt ret! Bella har valg Edward det ændres ikke ved at vi sidder og diskutere det! Det er en spændende diskusion men det er samtidig også kun fantasi.

 8. Pingback: Hvad er der med Edward Cullen? - en Twilight analyse. | Twilight Danmark

 9. hanna skriver:

  jacob mega lækker og jeg elsker twilight <3

 10. evax2935 skriver:

  Bella vælger faktisk selv at være vampyr og Edward prøver at overtale hende til at lade være han siger også tit at hun aldrig skulle have mødt ham og Edward prøver at forsvinde ud af Bellas liv det går ikke særlig godt men han prøver og Bella er kun venner med Jacob som også får prægning til sidst jeg syntes Bella vælger rigtigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.