Hvad er der med Edward Cullen?

Twilights vegetariske vampyr, Robert Pattinson.

Edward Cullen

Det kan være svært at forstå…

Igennem hans Twilight promotion tour spurgte stjerne skuespilleren Robert Pattinson fansene om, hvad der var ved hans karakter Edward Cullen som de følte sig så tiltrukket af. Hvad var der med denne særlige litterære vampyr der gjorde ham i følge fansene “so God damn sexy”?

Utrolig mange mænd har stille det samme spørgsmål. De seneste år er der opstået et helt nyt fænomen indenfor subkultur genren – Disse mænd er kaldet “Twilight enkerne” hvis koner eller kærester er faldet for en overnaturlig fiktionel vampyr karakter. Men hvad er der helt præcis med Edward Cullen og hans familie bestående af “vegetariske vampyrer”, som kvinder i vores samfund finder så tiltrækkende?

Jeg vil forsøge at svare på det ud fra mine egne tanker og holdninger omkring vampyren som en litterær genre, Edward Cullens figur og skuespilleren Robert Pattinson.

Der er 3 elementer til Edwards tiltrækningskraft. Først, han en vampyr. Andet, han er Edward Cullen. Og tredje, han er Robert Pattinson.

Vampyren

vampyre genre

Igennem historien har vampyrerne altid haft et rygte for (udover at være onde) at være det ultimative seksuelle monster. De er mørke, og de er mystiske. De dvæler i skyggerne og natten. De er “the bad boy” og den forbudte og sanselige lyst. De forfører deres ofre med hyponotiserende øjne. Ikke kun fordi de kan. Men fordi de skal! De tørster efter vores livsernærende blod, som gør os menneskelig. Vampyren kan tage os igennem en langsom forførende process eller med en hurtig og voldelig aggression; men tage os skal han for selv at kunne overleve. Og ved at tage os holder han selve vores eksistens i hans hænder. Han kan overrække os til døden eller give os udødelighed.

Selve halsen er en følsom og erogen zone hos mange kvinder – om vampyren kommer stille bagfra som et rovdyr og presser sine læber på kvindens hals eller tager hende med en aggressiv kraft, vil der opstå et øjeblik imellem liv og død, mellem sult og lyst et stærkt seksuelt image…

Edward Cullen

edward cullen

Edward Cullen er ikke en almindelig vampyr. Ligesom alle de andre vampyrer i Stephenie Meyers Twilight Saga, følger han ikke de traditionelle vampyr love. Der er ingen hugtænder, ingen kors, træspyd eller hvidløg for den sags skyld. Twilight vampyrerne kan være i solen og blænde mennesker med deres skønhed. De sover ikke, de er super stærke, hurtige og dræbes ikke let. Der hvor Cullen familien adskiller sig mest er ved at fravælge menneske kød hvor af navnet er opstået: Vampyr vegetarerne. Måden hvorpå de overlever er ved at drikke blod fra dyr. Til sidst er der dem med de psykiske kræfter. Alice Cullen der kan se fremtiden. Jasper Cullen der kan styre folks humør.

Og med mindre du er Bella Swan, kan Edward høre alt hvad du tænker på.

Selvom det er Bellas stilhed som fanger Edwards opmærksomhed første gang, så er hans farligste instinkt hvad der trækker ham til hende: hans ukontrollerede trang til blod. For Edward er Bellas blod det stærkeste narkotika i verden. Det er på ingen måde en kort fristelse, men en lov. En biologisk reaktion. Han skal tage hende. Han skal fortære hende. Han skal ende hendes liv.
Hans kamp for at beholde det sidste menneskelige i ham selv, mod hendes overvældende blod betyder at han er nødsaget til at fornægte selve essensen af hans væsen. I over 70 år lykkedes det ham at undertrykke hans trang til menneske blod, men i et kort øjeblik var en svag brise af Bellas blod nok til at vække monstret i ham.


Dog når Edward ikke trækker vejret og undgår Bellas duft så meget som han kan, bliver han stadig drevet til sindssyge. Hendes sinds stilhed fylder ham med spørgsmål og nysgerrighed. En ting som intet menneske har kunne før. Han kan ikke kontrollere hende ved at læse hendes tanker. Han kan ikke forvente reaktioner på ting han gør. Og sidst men ikke mindst kan han ikke selv gøre for at hans nysgerrighed og lyst bliver vendt til noget dybere, mere menneskelig og passioneret end han nogensinde har prøvet før – kærlighed.

Igennem hans kærlighed til Bella bliver Edward nød til at ændre hans natur. En ting som i følge den biologiske verden ikke er muligt. Hendes duft af blod bliver som en parfume for ham, hendes hjerteslag en nødvendig lyd. Ting som styrke, hurtighed, mentale evner, udødelighed der har holdt ham i live i så lang tid, bliver pludselig unødvendige for ham. Han kommer til at afskye sig selv mere og mere, fordi han ikke kan være for Bella som hun er for ham: et varmt sted, et blødt sted. Han prøver konstant at kontrollere sig selv for at holde hende sikker fra… ham.

Edward Cullen er 108 år gammel. Han har læst alle bøger, set alle film, studeret ethvert sprog. Han er en talentfuld musiker, rig, smuk og ubegribelig stærk. Han er charmerende, mystisk og mørk. Edward Cullen vil aldrig være i dårlig form, rodet eller gammel. Han vil ikke lade tøj flyde over det hele eller glemme at slå toiletbrættet ned. Han vil aldrig vige fra Bella fordi hun er hans eneste ægte kærlighed, hans evighed og han vil elske hende med så meget passion og konstanthed 100 år frem, som han gør i dag. Han bliver overbeskyttende til tider og måske for ofte, men det er hans kærlighed og frygt for at miste hende som driver ham. Hans eksistens er består kun af hendes lykke, hendes sikkerhed, hendes behov og lyster. Selv når hendes behov og lyster driver ham til farlige områder, sørger han for at hans indre dæmon ikke kommer ud (på bekostning af puder, senge og andre ting).

Edward bliver endnu mere tiltrækkende den dag Bella bliver udødelig. Vampyrer har ikke brug for søvn eller mad ofte og kan derfor elske i flere dage uden pauser. Vampyr sex i Twilight sagaen er konstant, kraftfuld og jordskælvende. Deres sanser er styrkede som gør det seksuelle spil endnu mere intenst. Edward kan bogstavligtalt bruge dage på at tilfredsstille Bella og den anden vej rundt.

Derfor er det ikke underligt at teenager piger og ældre kvinder er tiltrukket af denne ultimative “bad boy”. Edward Cullen er farlig, spændende, sensuel, intelligent, smuk og evig. Han er liv, død og sex krydret med en lys og mørk side. Han er både for gammel og for ung, for de piger og kvinder som bedårer ham.

Robert Pattinson

Robert Pattinson

Robert Pattinson er ikke Edward Cullen, men dog er han fuldstændig og forevigt Edward Cullen. At påtage sig Edwards rolle ville have været en stor udfordring for enhver skuespiller. Pattinson har i egen person selv grinet af det umulige i at spille en figur som er så perfekt, smuk og “ikke-menneskelig”, men på trods af det formåede Robert at bringe hans egen usikkerhed og frygt; hans mørkere interesser og tanker på sådan en måde at han tilførte mere dybde til Edward Cullen som figuren i bøgerne måske manglede. Pattinson omfavnede Edwards had til sig selv og hans indre monster, og gjorde den del af Edward mere fremtrædende således at han fremstod mindre perfekt som Bella Swan ellers gør ham til.

Det gør naturligvis ikke noget at Robert Pattinson er høj, flot, mystisk og mørk.

Fra hans uforklarlige berømte hår til hans evner ved et klaver eller med guitar i hånden har Robert Pattinson fortryllet millioner af kvinder med hans lyse og dybe stemme der rundt omkring på internettet kan findes syngende blues og jazz.
Der er noget ægte ved Robert som meget få mænd har, og det er hvad der gør ham så sexet og let at elske. Han er ligeledes en beskidt og slem dreng med hans uvaskede hår og overgroede øjenbryn. Når det bliver krydret med en britisk stemme er der ikke langt vej til smeltede pigehjerter.

Rober Pattinson er indbegrebet af omsorg for andre mennesker omkring ham og ydmyghed. Han er ikke interesseret i at stjæle opmærksomhed fra andre mennesker, og det gør at man ikke kan undgå at få lysten til at give ham et kram!

Robert Pattinson er ikke Edward Cullen. Men Edward Cullen blev bare en tand bedre, fordi Robert gav ham et ansigt, krop og det skæve smil.

Så der har I hvert fald et svar. Robert Pattinson er perfekt fordi han ikke er Edward Cullen og Edward Cullen er perfekt fordi han aldrig nogen sinde vil være nogen!

Har du stadig svært ved at forstå Edward Cullen?

Så anbefaler jeg, at du kaster et blik over disse links:

Edward Cullen guide til din kæreste

Derfor skal DU læse Twilight

Derfor elsker du Edward Cullen

Jacob Black: Bedre kæreste

Edward Cullen: Dårlig kæreste

Hvorfor er du besat af Edward og Bella?

Twilight og filosofi

Er Edward Cullen en person?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Hvad er der med Edward Cullen?

 1. Fanpire skriver:

  Hold da op du har skrevet meget – super godt! Jeg bliver tiltrukket af Edward, fordi at han er så … hm, han er så meget dejligt, men han er intilligent, en gentleman – hihihi!

 2. Cecillie skriver:

  Jeg kunne ikke være mere enig!!!!!!!!! <3

 3. Sofie Nielsen Robsten! skriver:

  Jeg tror næsten at jeg elsker dem ligemeget 😀

 4. Nanna skriver:

  Godt skrevet!

 5. Emilie skriver:

  Han er bare gude skøn (:<3

 6. Pingback: Danske kvinder i alderen 25-45 er besatte af Twilight fænomenet | Twilight Danmark

 7. becca-rebecca skriver:

  er enig

 8. Anonym skriver:

  Jeg er helt enig! <3

 9. Team Taylor skriver:

  Er altså team Taylor men kan også lide Edward<333333333

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *